bet365

Officiellt: Djurgården värvar Jonathan Augustinsson

Officiellt: Djurgården värvar Jonathan Augustinsson
bet365

Jonathan Augustinsson till Djurgården

Efter att Jesper Arvidsson och Fredrik Stenman lämnat Djurgården står det klart att man förstärker vänsterbacksplatsen med 19-årige Jonathan Augustinsson.

Storebror Ludwig Augustinsson gör succé som utlandsproffs, nu har lillebror Jonathan skrivit på ett fyra år långt kontrakt med Djurgården, det skriver Stockholmsklubben på sin hemsida under månadagen.

– Jonathan är en ung, spännande och modern försvarsspelare som är en duktig ytterback men som även spelat mittback tidigare. Han är snabb, löpstark och har en bra vänsterfot och med de grundförutsättningarna och egenskaperna kan han utvecklas långsiktigt i Djurgården och bli en framtida landslagsback, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Spelaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig under de kommande fyra säsongerna.

– Det känns otroligt bra att vara här. Det tog ju ett tag för BP och Djurgården att få ihop det så jag har bara gått och väntat på att äntligen få dra på mig den blårandiga tröjan, säger talangen.

– Vart man än går så märker man ju av Djurgården. En anrik förening som är bra i väldigt många olika sporter och med väldigt bra supportrar. De har ju 11 SM-guld hittills så vi får hoppas på ett tolfte snart.

Förra säsongen blev det 16 matcher i Superettan för Jonathan Augustinsson Brommapojkarna.

Djurgården i kontakt med Mathias Ranegie

Det är inte bara Augustinsson som kan ansluta till den svenska huvudstadsklubben. Även Mathias Ranegie kan skriva på för blåränderna, även om klubbens sportchef inte vill avslöja något.

– Kontakt och kontakt. Men jag har honom i kontaktlistan i mobilen, säger sportchefen Bosse Andersson.

Har ni varit kontakt med Ranégie?

– Kontakt och kontakt. Men jag har honom i kontaktlistan i mobilen, säger Andersson.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska det i första hand handla om ett låneavtal med Ranégie. Men parterna är inte överens i dagsläget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply