Officiellt: Direktören lämnar IFK Norrköping – efter ett år

Direktören Magnus Karlsson kastar in handduken

Den allsvenska succéklubben IFK Norrköping får klara sig utan direktören Magnus Karlsson. Efter blott ett år som klubbdirektör har han nämligen bestämt sig för att lämna uppdraget.

Den allsvenska succéklubben IFK Norrköping har den här säsongen, tillsammans med Djurgårdens IF, varit de två främsta överraskningarna i positiv mening i Allsvenskan. Peking ligger idag på en fin tredje plats i den svenska högstadivisionen, blott fem poäng efter serieledarna IFK Göteborg, och dessutom ligger Emir Kujovic på en andra plats i skytteligan med nio gjorda mål.

”Munken” lämnar Peking

Idag står det däremot klart att klubben framöver får klara sig utan klubbdirektören Magnus ”Munken” Karlsson, som efter blott ett år i rollen tagit beslutet att slänga in handduken. På IFK Norrköpings hemsida har beslutet bekräftat och meddelas i följande pressmeddelande:

”IFK Norrköping och Magnus Karlsson har gemensamt beslutat att gå skilda vägar. Magnus slutar sin anställning som klubbdirektör 15/6 2015. Vi tackar Magnus för ett engagerat arbete och önskar honom all framgång i sin fortsatta karriär”

”Jag och styrelsen är överens”

Folkbladet har varit i kontakt med den avhoppande klubbdirektören och själv är han tystlåten gällande det plötsliga avskedet.

– Jag har egentligen bara tre saker att säga: jag och styrelsen är överens. Vi har haft en bra dialog och saker blir inte alltid som man tänkt sig, säger Magnus Karlsson till Folkbladet. 
– Det är inte så mycket som har hänt. Det är inget dramatiskt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365