Officiellt: Denni Avdic klar för AIK

AIK har bekräftat värvningen av Denni Avdic

Tidigare rapporterade vi om att Denni Avdic var på väg till AIK och inte Elfsborg som så tidigare sagt. Nu har AIK också bekräftat värvningen av Elfsborg före detta skyttekung Denni Avdic.

Denni Avdic slog igenom för Elfsborg 2006-2011 och flyttade utomlands till Werder Bremen. I Tyskland blev den väldigt få framträdanden och han fick mest spela för andralaget samt en kortare period som utlånad till PEC Zwolle där det gick bättre.

Flyttlasset bar sedan av till Holland och AZ Alkmaarframgången uteblev dock. Det var först under en ny utlåning till Heracles Almelo som han fick spela och göra lite mål. Men det var ingen hemlighet att Avdic ville hem till Sverige för att börja om på nytt och den enda klubben som var riktigt sugen på anfallaren var Elfsborg. Nu är det klart att Avdic kommer spela i AIK 2016 då han valde att nobba Elfsborg.

Skriver på för tre år

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att Avdic har skrivit på ett treårskontrakt och att läkarundersökningen genomfördes utan komplikationer under måndagen. AIK:s sportchef Björn Wesström förklarar värvningen av Avdic:
– AIK har sökt i kategorin potentiell allsvensk skytteligavinnare med internationell erfarenhet och vidareförsäljningspotential för att tillföra spets i lagbygget. Denni Avdić är när han spelar forward en statistiskt god målskytt. Han är till det en spelare som gör sina medspelare bättre, är ett ständigt hot för motståndarna samt har en personlighet som bidrar till vårt lagbygge. Jag är glad över att Denni skrivit på för AIK och har ett gott hopp om att han från dag ett skall bidra till AIK:s målproduktion.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply