Officiellt: Chinedu Obasi klar för AIK

Officiellt: Chinedu Obasi klar för AIK

AIK värvar före detta Schalke 04-spelare

På torsdagen står det klart att Chinedu Obasi som tränat med AIK under en tid nu skriver på ett kontrakt med klubben som sträcker sig säsongen ut.

AIK värvar Chinedu Obasi som skriver kontrakt med huvudstadsklubben under resten av säsongen. Spelaren berättade nyligen om att han ville stanna i AIK, detta i en intervju med Fotbollskanalen.

– Det är ett jättebra lag. Och min första erfarenhet med fansen… Jag älskar stämningen, det är en fantastisk anda här, en fantastisk miljö, fansen är fantastiska och jag har sett arenan. Det är en arena jag skulle vilja kliva ut på. Det är ett nytt kapitel i min karriär och mitt liv, och jag ser fram emot någonting… Jag hoppas att det löser sig, sa han då.

Nu bekräftar AIK att man skriver kontrakt med 30-åringen som både kan agera yttermittfältare och anfallare. Kontraktet gäller säsongen ut.

– Det är en stor möjlighet och även en stor ära för mig att få vara i denna fantastiska klubb. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av AIK-familjen och få spela framför supportrarna, säger Obasi.

Nigerianen har tidigare spelat i bland annat Hoffenheim och Schalke 04 men sen sommaren 2015 har landslagsspelaren varit klubblös.

AIK skriver på sin hemsida att spelaren genomfört flertalet tester innan man kom överens om ett kontrakt.

– Edu har egenskaper, personlighet och erfarenheter som gör AIK bättre. Medicin- och tränarstaben har gjort en grundlig inventering av honom på ett sätt som en intresserad klubb normalt sett inte får möjlighet till. Därför vet vi mer säkerställt vilka utmaningar som finns, men också vad kravbilden på AIK är för att få ut den potential som finns i honom, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens hemsida.

Obasi kommer bära tröja nummer sju i sin nya klubb.

Ikväll spelar AIK mot Panathinaikos, detta på Tele2 Arena.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply