Officiellt: Chelsea lånar ut Van Ginkel till PSV

Marco Van Ginkel lånas ut från Chelsea till PSV Eindhoven

Den första halvan av säsongen 2015/2016 spenderade Marco Van Ginkel på lån i Stoke. Chelsea valde dock att kalla tillbaka innermittfältaren och nu har klubben beslutat sig för att låna ut honom till PSV Eindhoven istället.

Marco Van Ginkel är fostrad i Chelseas samarbetsklubb Vitesse och han köptes just därifrån 2013. Det har inte blivit många framträdanden i den blåa tröjan utan han har istället varit utlånad till både Milan och Stoke. Framgången har dock uteblivit i bägge klubbarna för den målfarliga tvåväggsmittfältaren.

Säsongen 2015/2016 spenderade han som sagt i Stoke och han hann med 16 Premier League-framträdanden. De senaste veckorna återfann han sig dock på bänken och Chelsea tröttnade på att Mark Hughes inte ville ge holländaren chansen mer. Därför kallade Chelsea tillbaka Van Ginkel och lånade istället ut honom till PSV Eindhoven.

Återvänder till hemlandet

Chelsea bekräftar på sin officiella hemsida att Van Ginkel kommer spendera resten av säsongen i PSV. Laget leder för tillfället Eredivisie precis före ärkerivalen Ajax.

Van Ginkels kontrakt med Chelsea går ut först i juni 2018 men man verkar inte vara överförtjusta med sin 23-åriga holländare. Inte ens hans landsman, och nya tränaren, Guus Hiddink verkar vilja satsa på honom.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply