Officiellt: Brassen tillbaka i BK Häcken

Paulinho återvänder till sin gamla klubb

BK Häcken meddelar idag på sin hemsida att Paulinho återigen valt att dra på sig den gulsvart-randiga tröjan.

Det händer mycket just nu i klubben från Hisingen. För några veckor sedan kontrakterade Häcken den uruguayanske mittbacken Diego Lugano, som av många ansågs vara en av de häftigaste värvningarna någonsin inom svensk fotboll. Nu är man återigen i värvningstagen. Från att värva en uruguayan, så väljer man nu att plocka in ännu en sydamerikan. Klubben går idag ut på sin officiella hemsida och meddelar att Paulinho återvänder till Häcken för ännu en sejour i Sverige.

”Han är bättre nu än senast han var hos oss”

Paulo José de Oliveira, med artistnamnet Paulinho, som tidigare spelat i Häcken mellan 2007-2010, beskrivs av sportchefen Sonny Karlsson som en bättre spelare nu än då.
– En powerforward eller ytter med både teknik och speed. Han är bättre nu än senast han var hos oss och formen är bra den med, säger Karlsson till Häckens hemsida, på plats i Brasilien.

Under sina fyra säsonger hos Häcken gjorde anfallaren 51 poäng för gulsvart fördelat på 34 mål och 17 assist. Han valde sedan att krita på för Örebro SK där han spenderade en säsong för att sedan flytta hem till Brasilien igen. För närvarande tillhör 29-åringen XV Piracicaba och där han dessutom leder skytteligan i Sao Paolos stadsmästerskap. Paulinhos lag slogs nyligen ut ur turneringens kvartsfinal mot storlaget Santos.

Facebook-hån var början till återkomsten

Häcken och Paulinho har hela tiden haft kontinuerlig kontakt med varandra angående framtiden men det som nu mynnat ut i en övergång för brassen påbörjades på ett något ovanligt sätt, genom en kommentar på Facebook.
– Han såg nån bild och kommenterade att jag såg tjock ut. Sedan fortsatte vi snacka, säger Sonny Karlsson till GP och fortsätter:

– Vi har haft koll på honom hela tiden och hörts av med jämna mellanrum. Nu tog han kontakt med oss på Facebook när vi var på läger i USA i vintras. Han såg nån bild och kommenterade att jag såg tjock ut. Sedan fortsatte vi snacka och han frågade om vi ville ha honom. Det är klart vi vill, sa jag.

”Var nära att tappa honom”

Paulinho har imponerat i XV Piracicaba och intresse har funnits från flera olika håll. Sonny Karlsson bestämde sig då för att åka till Brasilien och övertala sin förre skyttekung.
– Det har gått lite för bra, så vi var nära att tappa honom. Det var klubbar i USA, Brasilien och Turkiet som ville ha honom så jag tänkte att det var bäst att åka hit, säger Karlsson.

Paulinhos kontrakt med sin brasilianska klubb löper ut i april och han ansluter då till Häcken fortast möjligt, men blir spelklar först till sommaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply