Officiellt: Blackburn värvar rutinerad mittfältare

bet365

Danny Guthrie klar för Blackburn

Under förra veckan släpptes Danny Guthrie av sin nuvarande klubb Reading och har sen dess varit på provträning hos Blackburn Rovers. En sejour som visade sig bli mer än lyckad. Nu bekräftar klubben på sin officiella hemsida att man skrivit ett kontrakt med Guthrie.

Danny Guthrie har en karriär bakom sig som innehåller en lång rad klubbar. 28-åringen fostrades i Shrewsbury innan flyttlasset bar vidare till Manchester Uniteds ungdomsakademi för att ett år senare ansluta till Liverpools dito. Under 2006 flyttades Guthrie upp i Liverpools A-lagstrupp men var under ett antal sejourer utlånad och först under 2008 hittade mittfältaren stabilitet i Newcastle, där han spenderade fyra säsonger.

Reading blev nästa klubbadress i ordningen, men i förra veckan offentliggjordes nyheten om att Guthrie var tvungen att lämna klubben efter tre säsonger. Nu är nästa äventyr i karriären spikad.

Skrivit på för två år

Blackburn meddelar på sin officiella hemsida att man lyckats skriva ett kontrakt med Danny Guthrie. Engelsmannen har kritat på ett avtal som betyder att han kommer att spendera de kommande två säsongerna på Ewood Park.
– Det har varit en lång sommar, men jag är väldigt glad över att allt är klart och att jag är redo för spel i den första ligamatchen, sa Guthrie till Rovers hemsida.

– Tränaren gjorde tydligt klart för sig att han ville ha mig. Alla spelare vill höra det från sin manager och att få veta att man har potentialen att bli en viktig del av laget.

– Blackburn är en stor klubb, det finns ett par väldigt duktiga spelare här som ser ut att vara i bra form och är redo att inleda säsongen.

Tappat tongivande spelare

Blackburn har tappat en trio tongivande spelare inför den stundande säsongen och då pratar vi om Rudy Gestede, Joshua King och Tom Cairney. Klubben har under en stor av sommaren haft ett transferförbud, men nyligen kunde man plocka in Fode Koita och Sacha Petshi som klubbens första nyförvärv och nu ansluter alltså även Guthrie.

Blackburn slutade under fjolåret på en niondeplats i Championship.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply