Officiellt: BK Häcken värvar John Owoeri

BK Häcken har gjort klart med en ny spelare från Åtvidabergs FF

Den allsvenska klubben BK Häcken rustar upp inför nästa säsong. Göteborgsklubben har gjort klart med en anfallare som närmast kommer från den nedflyttade klubben Åtvidabergs FF.

En spelare som det har skrivits mycket om i media under den gångna säsongen är John Owoeri, då han och hans Åtvidabergs FF hamnade i en tvist med fotbollens regelverk. Hans övergång från egyptiska Ismaily godkändes inte i efterhand, och ÅFF fick betala böter för detta. Då förlängde spelaren kontraktet med klubben för att laget från Östergötlands ekonomiska besvär skulle kunna lättas något med en övergångssumma, istället för att han skulle lämna som bosman efter den gångna säsongen.

Klar för BK Häcken

Nu har den tiden kommit, och så även hans övergång. Det är BK Häcken som presenterar sitt nyförvärv, som har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2017.

– John Owoeri har egenskaper vi vill ha och han har alltid gjort bra matcher mot oss. Han är extremt snabb, stark, har bra balans och är en skicklig avslutare som påminner lite om Waris Majeed i spelstilen, säger sportchefen Sonny Karlsson till hemsidan.

Sedan tidigare har man värvat Mohammed Abubakari

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply