Officiellt: Bayern München värvar svensk försvarstalang

bet365

Thomas Isherwood klar för de tyska giganterna

Brommapojkarnas stortalang, Thomas Isherwood, har under en vecka i juli varit på provträning i Tyskland, närmare bestämt i mäktiga Bayern München. Under tisdagen bekräftade klubben att man gjort klart med det svenska försvarslöftet.

Oscar Lewicki, Jeffrey Aubynn och Nils-Eric Johansson. Där har vi svenskarna som en gång i tiden varit ungdomsproffs i Bayern München. Man kan även räkna in Nordin Gerzic som provtränade för klubben i sex dagar. För ett tag sedan erbjöds Brommapojkarnas stortalang, Thomas Isherwood, provträning hos Bayern, där klubbens svenske scout Björn Andersson, var en viktig mellanhand för att få till provspelet. Ett provspel som nu, med facit i hand, visade sig bli en ytterst lyckosam sejour för Isherwood.

”Varit den bäste på träningarna”

Bayern München gick idag ut och bekräftade att man värvat Thomas Isherwood, efter att svensken under sin träningsvecka i juli imponerat stort på ledningen. Bayerns sportchef, Uli Hoeness, valde därefter att erbjuda 17-åringen ett treårskontrakt med klubbens ungdomslag och under tisdagen blev övergången alltså officiell.

En man som haft en stor del i övergången är klubbens skandinaviske scout, Björn Andersson, som säger såhär om Isherwoods lyckade provspel i Bayern.
– De säger att han varit den bäste på träningarna trots att han är ett år yngre än alla andra, sa Andersson till Aftonbladet.

”Stolt över att komma till en av världens största klubbar”

Isherwood spås en lysande framtid och det var givetvis en lycklig tonåring efter kontraktssigneringen.
– Jag är stolt och glad över att ha kommit till en av världens största klubbar, sa Isherwood till Fotbollskanalen.

U17-landslagsspelaren kommer framöver att hålla till i Bayerns U23-lag för att fortsätta sin fina utveckling. Daniel Majstorovic, som för närvarande är Isherwoods agent, är glad för sin adepts skull.
– Detta är en fantastisk möjlighet för Thomas som kommer till en stor klubb som Bayern München. Här får han optimal miljö att fortsätta sin utveckling, sa Majstorovic till Fotbollskanalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply