Officiellt: Baffo flyttar till Tyskland

Eintracht Braunschweig värvar Joseph Baffo från Halmstad

Efter att ha fått sitt stora internationella genombrott i sommarens U21-EM har Joseph Baffo ryktats vara på väg bort från Halmstad. Nu står det klart att försvararen lämnar Allsvenskan och flyttar till den tyska andraligan.

Joseph Baffo fick, trots en svag vårsäsong med Halmstad BK, plats i Sveriges trupp i det nyligen färdigspelade U21-slutspelet i Europamästerskapet. 22-åringen fick förtroende direkt från förbundskaptenen Håkan Ericsson och startade på högerbackspositionen i premiären mot Italien. De efterföljande två veckorna kommer Baffo förmodligen minnas resten av sitt liv. Förutom det sensationella EM-guldet så fick den Ghana-födde Baffo sitt stora genombrott och som alla känner till så är ett U21-EM ett viktigt skyltfönster för spelarna.

Norwich var ett av lagen som omgående kopplades ihop med mittbacken men spekulationerna mynnade aldrig ut till något konkret. Istället bär nu flyttlasset för Baffo av något söderut, närmare bestämt till Tyskland.

Skrivit på för tre säsonger

Joseph Baffos nya klubb heter Eintracht Braunschweig och övergången blev officiell under dagen. Svensken har skrivit på ett kontrakt med den forna Bundesliga-klubben som sträcker sig över tre säsonger och enligt Baffos agent, Nima Modyr, var det framförallt en viktig detalj som gjorde att hans adept valde Eintracht Braunschweig.
– Han kommer till en miljö där tränaren tror stenhårt på honom. Det var väldigt avgörande, sa Nima Modyr till Fotbollskanalen.

Baffo har som tidigare nämnts haft det tufft i det Allsvenska bottenlaget Halmstad men Håkan Ericsson tvekade aldrig kring hans kapacitet.
– I EM fick han tränarens förtroende och då visade han direkt vad han går för. När Braunschweig-tränaren var så involverad i övergången som han var känns det här som helt rätt steg för Baffo, sa Modyr.

Eintracht Braunschweig slutade på en sjätteplats i 2.Bundesliga förra säsongen och idag inledde laget sin klättring mot Tysklands högsta liga. Man förlorade premiären mot Sandhausen med 1-3 och Baffos ankomst kan vara en viktig injektion för klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365