bet365

Officiellt: Atlético Madrid lånar ut mittback

Emiliano Velázquez åter på lån till Getafe

För andra året i rad står det klart att mittbacken Emiliano Velázquez lånas ut från Atlético Madrid till stadskonkurrenten Getafe, det offentliggjordes under måndagsförmiddagen. 

Inför förra säsongen värvade Atlético Madrid 20-årige Emiliano Vázquez från Danubio där han spelat a-lagsfotboll i tre år. Mittbacken hann aldrig representera sin nya klubb innan han skickades på lån till ligakonkurreten Getafe. Under måndagen publicerade Atlético på sin hemsida att försvararen kommer att fortsätta att vara utlånad till ytterligare en säsong till samma klubb.

Det var osäkert om spelaren skulle spela den kommande säsongen i Getafe eller om han skulle stanna i Atlético Madrid då Diego Pablo Simeone tog med honom till de träningsmatcher som laget har spelat på försäsongen. Sen tidigare har laget redan fyra mittbackar då Godín, Giménez, Savic och Lucas konkurrerar om de två tillgängliga platserna, detta har gjort att uruguayanen har fått gå på lån, detta för att få mer speltid och utvecklas. Velázquez anses vara en av Uruguays och Sydamerikas största försvarstalanger och om ett par år kommer han troligen att spela i det rödvita laget.

Emiliano Velázquez har kontrakt med Atlético Madrid till och med 30 juni 2019.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply