Officiellt: Atalanta värvar Toloi – Paletta snart klar

Rafael Toloi ansluter från Sao Paulo

Serie A-klubben Atalanta har förstärkt defensivt. Rafael Toloi som tidigare spelat för storklubben Roma, ansluter nu från brasilianska klubben Sao Paulo. Samtidigt ska Gabriel Paletta vara på väg in från Milan.

Mycket händer i den italienska klubben från Bergamo idag. Atalanta har tidigare under onsdagen slutfört värvningen av den tidigare Roma-spelaren Rafael Toloi från Sao Paulo. Inga uppgifter gällande spelarens prislapp har bekräftats men det handlar om en permanent flytt från den brasilianska klubben för 24-åringen. Han kommer bära tröjnummer 22 i Serie A-klubben.

”Atalanta BC meddelar att man har köpt försvararen Rafael Toloi direkt från Sao Paulo. Spelaren, som anlände till Bergamo igår, hade sin medicinska undersökning denna eftermiddag och kommer nu att träna med resten av truppen på Bortolotti di Zingonia,” lyder ett utlåtande på klubbens hemsida.

Gabriel Paletta snart klar för klubben

Detta kan dessutom komma att följas upp av ytterligare en defensiv förstärkning. Enligt uppgifter från italienska Sky har Gabriel Paletta lämnat Milans träningsanläggning tidigare idag för att i skrivande stund ta sig till Casa Milan för att signera ett låneavtal. Därefter ska han ansluta till resten av Atalantas trupp i Bergamo.

Bakom flytten ligger managern Sinisa Mihajlovics beslut gällande att köpa loss Alessio Romagnoli från Roma, vilket gjorde att den tidigare Parma-spelaren inte fick plats i truppen. Det är dock oklart om Atalanta får en obligatorisk köpoption inkluderad eller om Paletta, som anslöt till Milan så sent som i januari, kommer att återvända till Milano efter säsongen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply