Officiellt: Asier Illarramendi tillbaka i Real Sociedad

Mittfältaren återvänder från Real Madrid

Nu är det bekräftat att mittfältaren Asier Illarramendi lämnar Real Madrid. La Liga-klubbarna har idag avslöjat att spelaren återvänder till Real Sociedad, som tänker genomföra en officiell presentation senare idag.

Det var en strid in i det sista för den lovande mittfältaren Asier Illarramendi. Spelaren blev så sent som inatt rapporterad som ett transfermål för den italienska storklubben Milan, samtidigt som intresse levt vidare från bland annat Arsenal och Southampton från den engelska ligan. Det blev dock fortsatt spel i Spanien för honom.

Sexårskontrakt signerat med Real Sociedad

Tidigare i veckan rapporterade spansk media om att en återkomst till Real Sociedad var nära för spelaren och idag har denna slutförts. Både Real Madrid och Real Sociedad bekräftar att Asier Illarramendi lämnar Santiago Bernabeu och återvänder till den baskiska klubben som han lämnade för två säsonger sedan. Spelaren som då skrev på för Los Blancos för en transfersumma på 30 miljoner euro, har nu skrivit på ett sexårskontrakt med den nygamla klubben.

Växande konkurrens bakom flytten

Övergången får ses som föga överraskande då konkurrensen i Madrid växt till sig ytterligare under sommaren i och med värvningen av den kroatiske mittfältaren Mateo Kovacic från Inter samt återkomsten av Casemiro från Porto. Därtill finns också konkurrens från stjärnorna Toni Kroos, Luka Modric, Isco och James Rodriguez.

Spelaren kommer att bära nummer fyra i Real Sociedad säsongen 2015/2016 och en officiell presentation kommer äga rum senare idag, klockan 19:00. Ingen övergångssumma är visserligen bekräftad men rapporter talar för en summa runt 17 miljoner euro.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply