Officiellt: Arsenal köper loss Rob Holding

Bolton säljer talangen Rob Holding till Arsenal

Arsenalfansen må skrika efter en anfallare av absoluta världsklass och inte en massa unga spelare för framtiden. Men nu är en väldigt talangfull försvarare kvar – Rob Holding plockas in från Bolton Wanderers.

Anfallare, anfallare, anfallare och en ny mittback är det Arsenalfansen vill ha och velat ha i ett par års tid. Istället har man fått nöja sig med ännu fler mittfältare samtidigt som en hel del talanger värvats. Även denna sommaren har det varit snack om Gonzalo Higuain, Alexandre Lacazette m.fl. men istället har mittfältare och talanger plockats in.

Den senaste veckan har nästan allt Arsenal-snack surrat runt två spelare – Mauro Icardi och Rob Holding. Icardi sägs ha varit i samtal med Arséne Wenger och Rob Holding sägs ha gjort likadant. Nu är Boltons försvarstalang klar för klubben. Han har skrivit på ett långtidskontrakt bekräftar Arsenal på sin officiella hemsidan.

Årets spelare i Championship

Bolton Wanderers, ett mittenlag i Premier League bara för några år sedan, åkte ur Championship på grund av en ekonomi som är körd i botten. Man förlitade sig på egna, unga talanger hela säsongen eftersom man inte hade råd med etablerade spelare. Vissa av talangerna imponerade, medans andra inte riktig höll måttet än.

Rob Holding gjorde drygt 30 framträdanden i Championship och han blev utsedd till årets spelare i Bolton trots att han bara är 20 år gammal. Mittbacken, som även kan spela till höger i försvaret och på innermittfältet, är även en engelsk U21-landslagsman.

Arsenal bekräftade värvningen av Holding under fredagen. Han har skrivit på ett långtidskontrakt och en övergångssumma ryktas ligga på drygt 25 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply