Officiellt: Anfallare lämnar Liverpool för ligakonkurrent

bet365

Italienaren återvänder till sin gamla klubb

Fabio Borini lämnar frysboxen på Anfield Road och flyttar istället till nordöstra England. Ny klubbadress blir den tidigare arbetsgivaren Sunderland.

Turerna har varit många kring den 24-årige anfallaren och rykten om en eventuell flytt till Italienska Inter såg länge ut att vara det hetaste alternativet. Att Fabio Borinis framtid inte var i Liverpool har varit klart sen länge, dåliga prestationer och allt tuffare konkurrens har förpassat anfallaren djupt ner i Brendan Rodgers frysbox.

Nu är dock Italienaren ute ur kylan och välkomnas istället in i värmen i Dick Advocaats Sunderland. En klubb som Borini väl känner till då han var utlånad och spenderade säsongen 2013-2014 på Stadium of Light.

Under måndagseftermiddagen kom uppgifter om att Borini var nära en övergång till ”Black Cats” och nu är han presenterad på klubbens officiella hemsida safc.com. Även liverpoolfc.com bekräftar nyheten om den permanenta övergången.

Fler kan komma att lämna

Precis som vi skrev om tidigare pågår en utförsäljning av spelare i Liverpool.

– Förvänta er många avsked

Det svaret gav Brendan Rodgers på frågan om hur Liverpool skulle agera innan transferfönstret stänger. Näste man ut att lämna klubben är alltså en anfallare som var Rodgers allra första värvning som Liverpool-tränare. 2012 hämtades Borini från Roma och spåddes en stor framtid på Anfield. Italienaren och Liverpool-tränaren kände varandra väl sedan tiden i Chelsea och Swansea.

Klubbkamrat med Ola Toivonen

I Sunderland kommer Fabio Borini slåss om en startplats med Ola Toivonen, Steven Fletcher och Danny Graham. Under italienarens senaste sejour i klubben mäktade han med 7 mål på 32 matcher och kom att bli populär hos fansen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply