Officiellt: Andre Schürrle klar för Borussia Dortmund

bet365
Uppgifter: Andre Schürrle skriver på för Borussia Dortmund

Wolfsburg säljer Andre Schürrle till Borussia Dortmund

Bara härom dagen bekräftade Borussia Dortmund att man köpte tillbaka Mario Götze från Bayern München. Nu är ännu en tung värvning klar för klubben då Andre Schürrle ansluter från rivalen Wolfsburg.

Borussia Dortmund hade en tung start av sommarens transferfönster. Man började med att tappa Mats Hummels, Ilkay Gündogan, Henrikh Mkhitaryan och Neven Subotic är också på väg bort. Den enda man har ersatt rakt av är Mkhitaryan som ersattes med gårdagens värvning av Mario Götze.

Det går inte mycket prat om defensiva värvningar för Dortmund. Istället surras det om Marek Hamsik, Barcelonas mittfältare Arda Turan, Real Madrids anfallare Jese och andra offensiva stjärnor. Under fredagseftermiddagen bekräftades dock ett annat namn – Andre Schürrle från Wolfsburg.

Skrivit på femårskontrakt

Affären har varit på gång ett par dagar då både Kicker, Bild och Sky Germany har rapporterat att en eventuell affär är i görningen. Borussia Dortmund bekräftade på sin officiella twitter under fredagen att Schürrle är klar för klubben.

25-åringen har skrivit på ett femårskontrakt och enligt Sky Sports ligger övergångssumman på cirka 300 miljoner kronor.

Totalt blev det 43 ligamatcher och 10 mål i Wolfsburg för Schürrle. Han har också gjort 20 mål på sina 55 landskamper för Tyskland, varav ett som gjorde att man vann VM 2014.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply