Officiellt: Ancelotti och Real går skilda vägar

bet365

Carlo Ancelotti får lämna Real Madrid

55-årige Carlo Ancelotti fick under kvällen sparken av Real Madrid.

Carlo Ancelotti som kom till Real Madrid 2013 har i år inte lyckats med det som klubben förväntade sig innan säsongen och får som en följd av detta sparken. Detta trots att han lyckades bra under sitt första år i klubben.

Misslyckats med att nå målen

För ganska exakt ett år sedan (den 24 maj) vann Carlo Ancelotti Champions League med Real Madrid, och var då en hjälte i klubben. Saker och ting förändras dock snabbt i fotbollsvärlden, och i år har de vita från Madrid inte alls fått uppleva samma nivå av glädje som man fick förra året. Real har nämligen misslyckats med båda sina två huvudmål som inför säsongen var att vinna ligan samt Champions League. Något som lagt grunden till klubbens beslut om att man inte kommer fortsätta samarbetet med 55-åringen. Ett beslut som dock inte var lätt att ta, enligt klubbens president Fiorentino Perez som också säger att en ersättare kommer presenteras under nästa vecka.

Sabbatsår väntar för Ancelotti 

Ancelotti kommer däremot inte skynda sig med att hoppa på ett nytt projekt som många trott, utan kommer istället ta ledigt under ett års tid för att kunna genomgå en ryggoperation. Ett år av ledighet som kommer som en överraskning för många, däribland Milan. De har nämligen länge varit intresserade av att ta in Ancelotti till nästa säsong, men får alltså nu leta vidare efter andra kandidater och klara sig utan honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply