bet365

Officiellt: Álvaro Morata förlänger med Juventus

Nytt kontrakt för Álvaro Morata

Den spanske landslagsanfallaren Álvaro Morata förlänger kontraktet med Juventus, det står klart under torsdagskvällen.

Álvaro Morata har vid flera tillfällen ryktats vara på väg tillbaka till Real Madrid, dit han kom från till Juventus 2014. Det har sagts att den spanska huvudstadsklubben ska ha en återköpsklausul på 23-åringen men anfallaren ser nu ut att stanna i Turin, detta då han förlängde sitt kontrakt på torsdagen. Klausulen ska ligga på 30 miljoner euro men det är oklart om Real Madrid är beredda att betala den bestämda summan. Den spanska jätteklubben har säsongen ut på sig att utnyttja denna klausul, annars försvinner den nästa sommar.

Placerats i Real Madrid

Tidigare under året har den unge spanjoren placerats flitigt i Real Madrid, där han fostrades som ung talang. Han slog sig dock aldrig in i A-laget, och såldes då till Juventus. Han har sedan dess briljerat i den italienska storklubben, och kopplas därför ihop med en flytt tillbaka till den spanska huvudstadsklubben.

Högt ansedd talang

Alvaro Morata anses vara en av Spaniens mest spännande löften inom fotbollen. Han har till exempel redan spelat 6 landskamper för sitt land, samt varit med och tagit Juventus till Champions League-final. I Real Madrid blev det 37 ligamatcher och 10 mål, trots att han lämnade redan som 21-åring.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply