Oavgjort i Wolfsburg

Emmanuel Pogatetz självmål var länge matchens enda i mötet mellan Felix Magaths Wolfsburg och nykomlingen Greuther Fürth. Men i den 47:e matchminuten kunde Ivica Olic nicka in kvitteringen och ge de grönklädda en pinne.

På Volkswagen Arena skulle hemmalaget Wolfsburg drabba samman med ett hungrigt Greuther Fürth i den fjärde omgången. Nykomlingen hade, trots en bra match mot Schalke, förlorat på hemmaplan med 0-2 och var nu ute efter revansch.

Efter 27 minuter kunde också gästerna jubla, när hemmalagets Emmanuel Pogatetz tryckte in bollen i eget nät. Matchen hade hittills varit jämn och svängt åt båda hållen, men Greuther verkade fortfarande vara det mer hungriga laget.

Men strax efter paus kom hemmalagets kvittering. Sommarens nyförvärv från Bayern München, Ivicia Olic, nickade in 1-1 bakom en chanslös Max Grün i Greuther-kassen. Matchen var utjämnad och någa fler mål skulle inte publiken få se i den fjärde omgången och de gröna lagen fick splitta på poängen.

Greuther Fürth tog sin fjärde poäng i det tyska finrummet och ligger på en acceptabel tolfte plats. Wolfsburg hittar man nu lite längre upp i tabellen, när de lägger sig på plats nummer nio.