Oavgjort i toppmötet

Det var ett toppmöte mellan fyran Mjällby och femman Malmö som skulle spelas denna soliga fredagskväll på Strandvallen, och med en fin gräsmatta, ett strålande väder, ett fullsatt Strandvallen så var förutsättningarna minst sagt perfekta för att spela allsvensk fotboll.

Malmö startade matchen bäst och skulle i början av halvleken kanske haft två straffsparkar med sig efter att den vindsnabbe Tokelo Rantie, först blivit nedriven av Mjällbys Robin Cederberg för att sedan några minuter senare ta sig runt på samma kant igen där en Mjällbyhand stod i vägen för sydafrikanens inspel. Men domaren Michael Lerjeus valde till bortaklackens stora besvikelse att fria vid båda situationerna.

Mjällby och sin sida försvarade sig allt som oftast bra och stack även upp ibland, detta ofta genom stekhete Kristian Haynes. Malmö skulle dock efter dryga 20 minuter få matchens bästa läge där Tokelo Rantie på en hörna slagen av Miiko Albornoz försökte klacka in bollen, men lagkamraten och mittbacken Filip Helander stod i vägen för den luriga klacken.

Det var dock formstarka Mjällby som skulle ta ledningen i matchen och detta efter ett flygande anfall, som avslutades med att Kristian Haynes hittade in till Craig Hendersson som enkelt kunde raka in sitt andra mål denna säsongen. Målet kom sent in i den första halvleken och Mjällby gick därmed till halvtidsvila i ledning.

Den andra halvleken startade ganska likt den första och första läget fick Malmös Simon Thern efter ett lurigt skott. Samme Thern blev efter detta utbytt, in kom 19-årige talangen Simon Kroon som direkt skulle få sätta sin prägel på matchen. Detta efter en rörig situation i Mjällbys straffområde där bollen tillslut nådde fram till Kroon som ur en misstänkt offside-position iskallt väntade ut Mattias Asper i Mjällby-målet och rullade i den 59:e minuten in kvitteringen för Malmö.

Mjällbys var dock inte sena med att svara och bara ett par minuter efter Malmös kvittering var Mjällbys 2-1-mål ett faktum, detta efter att Haris Radetinac tagit sig runt på kanten och slagit in en boll som Malmös målvakt Johan Dahlin inte fick tag i och bollen studsade till slut in i mål efter att Marcus Ekenberg varit sist på bollen.

Ett något chockat Malmö hade efter detta svårt att få igång ett ordnat anfallsspel, men chansen som kom var riktigt farlig när pigge Simon Kroon tog sig runt på högerkanten och spelade fram Magnus Eriksson vars avslut var tamt och Mattias Asper kunde greppa bollen. Men det skulle i den 80:e minuten komma en till chans för Malmö när alltid lika farliga Tokelo Rantie ännu en gång bröt in i straffområdet och blev fälld, denna gången fick Rantie äntligen betalt för sitt slit och Malmö tilldelades en straffspark. En straffspark som Magnus Eriksson tog väl hand om när han rullade in Malmös för dagen andra kvitteringsmål.

Malmö skapade efter detta några halvchanser där skott ifrån Miiko Albornoz och Jiloan Hamad var det farligaste som hände. Men lagen fick dela på poängen och fortsätter nu att följas åt i tabellens toppskikt.

 

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply