Oavgjort i 102 minuter lång stormatch

IFK Göteborg och Djurgården vill ta alla poäng som är möjliga för att haka på i toppstriden på allvar. Det var också dessa lag som drabbade samman på Tele 2 Arena i ett fullfjädrat stormöte.

Det var bortalaget som tog kommandot, då blåvitts benhårda och organiserade försvarsspel gav anfallsspelet utrymme att flöda under den första halvleken. Jakob Johansson prickade till och med stolpen, efter fint kombinationsspel runt Djurgårdens straffområde. Hemmalaget kan tacka Daniel Amartey att det bara stod 0-0 efter första halvlek, då han gjorde många viktiga brytningar för att hålla bollen utanför målet.

I den andra halvleken växte Djurgården in i matchen, men man hade fortsatt svårt att få igång spelet. När Aleksandar Prijovic hoppade in blev det dock ett helt annat Djurgården, då schweizaren blev en riktig injektion för laget. För första gången i matchen kunde stockholmarna hålla i bollen och blixtra till med sekvenser av god kreativitet. Lagets storstjärna Erton Fejzullahu fick ett jätteläge, men han lyckades sätta bollen utanför målet.

I den 90:e matchminuten blåstes dock matchen av – men det var inte slutsignal. Det var linjedomaren som blev träffad av ett objekt som kastades in från läktaren. Matchen avbröts tillfälligt i ungefär åtta minuter i väntan på att extra ordningsvakter skulle anlända.

Matchen blåstes sedan igång igen för att spelas i fyra tilläggsminuter, men när matchklockan stod på 102 minuter kunde man konstatera att matchen var över och att slutresultatet förblev 0-0.