Oavgjord premiär på Strandvallen

Mjällby och Gefle möttes idag i deras allsvenska premiär. Efter en ganska händelselös match skrevs slutresultatet till 2-2.

Det var bortalaget som fick in det första målet. Redan 16 minuter in kom ett långt inkast i Mjällbys straffområde. Efter en del flipperspel landade bollen tillslut hos Jonas Lantto som sköt, via en försvarare och in i mål. 2-0 kom bara några minuter senare. Gefle kontrade och Johan Oremo slungade iväg ett skott. Asper räddade skottet men på returen dök nyförvärvet Dioh Williams fram och stötte in bollen. Glädjen blev dock kortvarig. Endast sex minuter senare reducerade Håkansson för Mjällby efter ett skott som styrdes via en försvarare och in i mål. Båda lagen låg på och i den 43:e minuten fick hemmalaget in kvitteringen. Andreas Blomqvist sköt och återigen styrdes bollen av en Gefle-spelare. Bollen fick en perfekt båge över Emil Hedvall och in i mål. 2-2 stod sig till pausvilan.

Den andra halvleken bjöd inte på mycket. Båda lagen jagade ett ledningsmål men de hade svårt att hitta några riktigt klara målchanser. Det bästa läget kom i den 89:e minuten och det var Gefle som fick det. Lantto fick bollen tätt uppvaktad av försvararna. Han lyckades få iväg ett skott men Asper gjorde en kanonräddning och slutresultatet skrevs till 2-2. Ingen vinnare, och lagen fick dela på poängen.