Nyförvärven ordnade Hammarbys överkörning

Hammarby gästades av Degerfors i hemmapremiären inför 29307 åskadare på ett kokande Tele2 Arena.

Hammarby-supportrarna bjöd på ett fantastiskt tifo när spelarna entrade planen. Stärkta av detta satte Bajen högsta fart från början skulle det bara dröja 13 spelminuter innan ledningsmålet föll. Nyförvärvet för året, Pablo Piñones-Arce kunde bara sätta huvudet till och styra in ledningsmålet efter att Hammarby rullat upp Degerfors-försvaret.

Piñones-Arce var inte färdig där för i den 30:e minuten var det han som även skulle göra 2-0-målet. Anfallaren tog snyggt emot bollen, vände bort en Degerfors-försvare och dunkade upp bollen i nättaket med vänsterfoten. Noterbart är att båda målen assisterades av ett annat nyförvärv, Fredrik Torsteinbø. 

I den andra halvlekens upptakt var han nära att fullborda ett hattrick med ett fräsande vänsterskott som träffade ribban. Minuter senare tvingades han utgå skadad.

Det stoppade inte Bajen för i den 68:e minuten kom även 3-0 genom Mendonca Fuhre efter ett fint kombinationsspel.  Bara minuter senare kom även 4-0 genom Torsteinbø. Norrmanens skott styrdes på en Degerfors-spelare och ställde målvakten. 

Nanne Bergstrands mannar hade inte fått nog där. Inbytte Erik Israelsson gjorde inget misstag när han ställdes ren med Strömberg i Degerfors mål efter fint förarbete av Timisela. 

Hammarby vinner med hela 5-0, och det hade kunnat bli betydligt fler mål. Åt båda hållen ska sägas. 


 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply