Nyasha Mushekwi uppges allt närmare Djurgården

Nyasha Mushekwi kan återvända till Allsvenskan

I våras gjorde Nyasha Mushekwi succé i Djurgården men i augusti stod det klart att det inte blev någon fortsättning i huvudstadsklubben. Mushekwi flyttade istället tillbaka till Sydafrika Mamelodi Sundowns.

Djurgårdens succéman Nyasha Mushekwi kan vara på väg tillbaka till Allsvenskan, under onsdagen skriver sydafrikanska Kickoff.com att spelaren har fått tillåtelse att lämna Mamelodi Sundowns i januari då man har för många utländska spelare i laget. Sen 28-åringens resa tillbaka till Sydafrika har han haft en svår period då det redan somras stod klart att han inte skulle få spela med laget. Detta har i sin tur gjort att Mushekwi ska ha strejkat och valt att inte träna med laget.

Flera skandinaviska klubbar intresserade

Spelaren sägs komma allt närmare Allsvenskan men om det blir en återkomst till Djurgården är fortfarande oklart. Två andra klubbar i Skandinavien ska nämligen ha följt spelaren de senaste månaderna och vill konkurrera om spelarens tjänster. Vilka klubbar det är rapporteras inte men samtliga ska inte ha lyckats komma överens med Sundowns om ett pris för spelaren. I Sydafrika ska ytterligare tre spelare ha visat intresse.

Nyasha Mushewki har ett halvår kvar på sitt kontrakt vilket gör att Djurgården kan komma att behöva betala för spelaren, hur mycket är osäkert men januari är den sista chansen för spelarens nuvarande klubb att tjäna en slant på en övergång.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply