bet365

Nyasha Mushekwi är sugen på Sönderjyske

Danska Sönderjyske kan bli nästa klubbadress för Nyasha Mushekwi

Nyasha Mushekwi började som ett korttidslån som sedan förlängdes efter en lycka inledning i Djurgården. Trots en strålande debutsäsong i Allsvenska ser det inte ut att bli någon fortsättning i Sverige för 28-åringen.

Det var inte någon som riktigt visste om vem Nyasha Mushekwi när Djurgården lånade honom från sydafrikanska Mamelodi Sundowns. Den väldiga zimbabwiern gjorde succé direkt och med sin väldiga fysik och direkthet i offensivt straffområde smällde han in hela 12 mål för Djurgården under Allsvenskan 2015.

Hans målskytte räckte inte riktigt fram till ett guld för Djurgården även om man var med i toppen fram tills det var 10 omgångar kvar. Djurgården har tidigare uttryckt sin vilja över att skriva kontrakt med Mushekwi och han själv har varit oerhört positiv inställning till en fortsättning i Sverige. Men han kan istället hamna i Danmark uppger Tipsbladet.

Vill vara med i en ny satsning

Det är den danska tidningen Tipsbladet som menar att Mushekwi är intresserad av att gå till hårdsatsande Sönderjyske. 
– Jag känner till honom och det är en spelare vi har på radarn men i dagsläget finns inga konkreta bud. Eftersom han gjorde så många mål i Djurgården hade han säkert kunna förstärka anfallet, säger Sönderjyskes sportchef Hans-Jørgen Haysen till tipsbladet.dk.

Även Mushekwis agent är öppen för en flytt till Danmark.
–  Sönderjyske visar intresse. Nyasha kommer gärna till Danmark och Sönderjyske är på väg mot någonting stort som han gärna vill vara en del av, säger Denis Celebic.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply