Niklas Süle kan lämna för spel i Chelsea i vinter

Niklas Süle kan lämna för spel i Chelsea i vinterNiklas Süle kan lämna för spel i Chelsea i vinter

Trots att den unge talangen redan tackat nej

Chelsea, som under sommaren var desperata efter en mittback och tillslut värvade tillbaka gamle trotjänaren David Luiz från Paris Saint-Germain, skall ha fått ett bud nekat på Hoffenheims unge talang Niklas Süle, och uppges inte vara beredda att ge sig gällande 21åringen.

Chelsea var under sommarens transferfönster väldigt benägna att värva en mittback och de gav sig efter flertalet intressanta försvarare, men alla deras bud blev avböjda. Under transferfönstrets sista dag, på Transfer Deadline Day, lyckades de dock med att värva tillbaka den före detta Chelseabacken David Luiz från Paris Saint-Germain, dit han hade gått två år tidigare för en rekordsumma. De kom även fram till en överrenskommelse för Marcos Alonso.

En annan försvarare som de hade ögonen på men inte lyckades komma åt är TSG Hoffenheims centrale mittback Niklas Süle. Enligt rapporter från den tyska tidningen Bild så skall Chelsea ha kommit med ett erbjudande som den 21årige försvararen avböjde, men han skall fortfarande vara av intresse för Londonklubben enligt ryktena. Den tyske landslagsmannen är nyligen hemkommen från ett OS i Brasilien där han bidrog till ett OS-silver för sitt land.

Süle står under kontrakt med Hoffenheim till 2019 och har gjort många fina prestationer för Bundesligaklubben. Han har förtroende hos tränaren som förra året lät honom starta och spela varje match under säsongen, utöver i den allra sista omgången mot Schalke, detta trots sin ringa ålder. Dessa insatser gjorde att Chelsea fick upp ögonen för honom och kom med ett bud på 30 miljoner euro, något som Süle dock tackade nej till. Men Antonio Conte ger sig inte och de är beredda att försöka igen i januari.

– Ja, det fanns interesse. Engelsmännen gjorde det väldigt tydligt att de fortfarande kommer vara intresserade nästa år, berättade Süles agent Karlheinz Forster, för Bild.

– Jag har min bekanta miljö här. Det var och är väldigt viktigt för min utveckling och basen för att konstant kunna prestera på en hög nivå, sade Süle själv om sitt beslut att stanna i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply