Niklas Backman: ”Hänt en del sjuka saker i Kina”

Niklas Backmans kontrakt med Dalian Aerbin går ut, och AIK öppnar för att värva tillbaka honom. Klart står det i alla falla att Backman väljer att spendera ledigheten efter säsongen i Sverige, oavsett om det blir en förlängning med Dalien eller inte, då han kanske behöver ha en paus från de ”sjuka” grejerna som hänt där.

Niklas Backmans kontrakt går ut med Dalian Aerbin efter säsongen som endast har några matche kvar nu. Framtiden är oklar för Backman, men hans gamla klubb AIK öppnar för att värva tillbaka honom.

”Har ingen hemlängtan”

Backman verkar inte ha bråttom hem till Allsvenskan, även om han känner att han har varit lite i skymundan borta i Asien.

– Vi har trivts väldigt bra här. Man hör om många som inte gör det och spelare som längtar hem, men jag har ingen hemlängtan. Men jag kommer oavsett hur det blir att åka hem till Sverige efter säsongen. Vi har en lägenhet i Västerås som vi ska bo i sedan får vi se vilka erbjudanden som det finns att ta ställning till. Man har ju varit borta från radarn nu här i Kina känns det som, säger han till Expressen.

”Hänt många sjuka saker här”

Om äventyret i Kina nu tar slut har han i alla fall ett par roliga minnen att ta med sig från äventyret.

– Det har hänt många sjuka saker här. Som när vi låg under med 3-0 i en match och vår lagläkare kommer och sätter sig på bänken och röker en cigg. Händer inte i Sverige direkt. Sedan finns det en händelse från förra året. Vår dåvarande assisterande tränare var med på matchgenomgången och åkte med oss i spelarbussen. Sedan tog han på sig andra överdragskläder i bussen på väg till matchen, säger han till Expressen.

– Sedan visade det sig att han skrivit på för laget vi skulle möta, så när vi kom fram gick han över till motståndarnas sida och satt med på deras bänk och coachade dem. Det är väl den märkligaste händelsen, fortsätter Backman.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365