Newcastle jagar QPR-stjärnan

Charlie Austin på väg till Newcastle

Han stod för en makalös säsong senast men det hjälpte inte, laget trillade ner en division och storspelaren Charlie Austin har följt med.

Det blev makalösa 18 mål för Queen Parks Rangers (QPR) Charlie Austin säsongen 2014-15 i Premier League, efter Harry Kane var han bäste engelske målskytt i högstaligan. Trots de oerhört viktiga insatserna räckte det inte för QPR som avslutade säsongen på nedflyttningsplats.

Under sommaren har ihärdiga rykten om Charlie Austins framtid florerat. En målskytt i hans klass hör inte hemma i The Championship men trots alla intresserade klubbar behöll anfallaren sin QPR-tröja transferfönstret ut. Även om det nu blivit spel i andradivisionen har målsprutan hållit humöret uppe och har redan gjort fem mål på sex matcher, något som innebär skytteligaledning.

Newcastle tar upp jakten

De QPR-supportrar som sätter hoppet till att Charlie Austin ska skjuta de tillbaka till engelska finrummet i Premier League kan behöva oroa sig. Enligt Telegraph kan han redan i januari lämna klubben och den främste kandidaten till anfallarens signatur är Newcastle United FC. De ska vara beredda att betala 75 miljoner kronor för att köpa loss anfallaren.

Ännu är det tidigt in på säsongen men efter sex omgångar ligger QPR på en sjundeplats, det är en placering som inte ens ger möjlighet till att kvala upp till Premier League. Hittills har Charlie Austin gjort nästan hälften av lagets mål i The Championship, det gör både honom oerhört viktig för klubben samt gör QPR mindre benägna att släppa iväg deras bäste anfallare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply