Officiellt: Jasper Cillessen till Barcelona

Officiellt: Jasper Cillessen till Barcelona

Transfern för målvakten är klar

FC Barcelona har gjort det officiellt att de har färdigställt värvningen av Ajax Amsterdams målvakt Jasper Cillessen på ett kontrakt som sträcker sig över fem år för den 27årige holländaren.

Under transferfönstrets sista dagar blir det målvaktsbyten utan dess like. FC Barcelona har under en tid kopplats ihop med en transfer för Ajax Amsterdams målvakt Jasper Cillessen, som har varit stark mellan stolparna för det holländska laget. Samtidigt har Barcelonas förstemålvakt Claudio Bravo ryktats komma att gå till Manchester City, då City-ikonen Joe Hart inte längre är önskad som förstemålvakt av nye tränaren Pep Guardiola. Nu har Barcelona bekräftat på sin officiella hemsida att en övergång för Cillessen är klar, med den medicinska undersökningen gjord och ett kontrakt underskrivet.

Barcelona har ingått ett kontrakt med Cillessen som sträcker sig över fem år, med en övergångssumma på 13 miloner euro plus ytterligare två i variabler. En utköpsklausul har också bakats in i Cillessens kontrakt och ligger på 60 miljoner euro. Spelaren anlände under morgonen till Barca, där han gick igenom och klarade den medicinska undersökningen för att därefter skriva på sitt nya kontrakt. Under morgondagen, fredag, kommer han officiellt att bli presenterad som en Barcelonaspelare.

Detta innebär att Cillessen kommer att få konkurrera med Barcas Marc-Andre ter Stegen om platsen som förstemålvakt. Samtidigt kommer Bravo med största säkerhet att genomgå sin transfer till Manchester City och Joe Hart kommer att annonsera vilken ny klubb han hamnar i, med flertalet intresserade. Ajax i sin tur hämtar in Tim Krul på ett säsongslångt lån.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply