Jasper Cillessen nära flytt till Barcelona

Jasper Cillessen nära flytt till Barcelona

Ersätter Claudio Bravo

Den holländske landslagsmålvakten och Ajax-målvakten Jasper Cillessen ryktas vara den som kommer att ersätta Claudio Bravo i mål för Barcelonas del när Manchester City värvar Bravo till England.

Joe Hart har under en tid ryktats vara på väg bort från Manchester City efter att ha visat svag form, inte minst i sommarens EM i Frankrike. Ersättare för honom ryktas komma att bli Barcelonas förstemålvakt Claudio Bravo, som sägs vara så gott som klar för den engelska klubben. Detta innebär att även Barcelona kollar sig om efter en ny målvakt och tidigare har det ryktats om att Valencias Diego Alves skulle vara av intresse skriver The Daily Mail men efter att diskussioner dragit ut på tiden då målvakten även pratar med Sevilla så har Barcelona vänt sin uppmärksamhet åt ett annat håll.

Den holländska tidningen Telegraaf rapporterar om att Barcelona skall vara mycket nära på att värva den holländske landslagsmålvakten och Ajax målvakt Jasper Cillessen. Barcelona sägs ha kommit med ett erbjudande på mellan 10-12 miljoner euro för 27åringen. Dealen sägs dock komma i ett jobbigt skede för klubben, som precis håller på att försäkra sig om en plats i Champions Leaguegruppspelet till hösten, men klubben sägs också förstå att detta är ett erbjudande och en chans för Cillessen som kanske inte kommer att komma igen.

Cillessen koms bland annat ihåg för sin viktiga roll under VM 2014 i Brasilien för Hollands del. Det var bland annat mot Spanien, en match som slutade 5-1 för holländarnas del, som han gjorde en viktig räddning mot Silva i ett viktigt läge. Cillessen och Holland kom tillslut på en tredjeplats i turneringen. Cillessen skulle bli den andre holländske målvakten någonsin i en Barcelonatröja.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply