Napoli närmar sig Carlos Bacca

Napoli närmar sig Carlos Bacca

Med stjärnanfallaren Higuain såld

Flertalet källor har rapporterat om att Napoli har sålt stjärnanfallaren Gonzalo Higuain till Serie A-rivalerna Juventus och själva nu jagar AC Milans anfallare Carlos Bacca.

Napolis framstående anfallare Gonzalo Higuain, som under förra säsongen krossade ett Serie A-rekord från 1960-talet med sina 36 mål på 35 matcher, har under en längre tid hållits under uppsikt av flertalet stora klubbar runt om i Europa. Många är dem som intresserat sig för argentinarens tjänster, men Napoli vägrar sälja anfallaren och utköpsklausulen ligger på 94 miljoner euro, något som för många klubbar kan bli extremt tight. Transfersagan har gått fram och tillbaka under hela sommaren och många har frågat sig vad som kommer att hända.

Enligt flertalet rapporter skall Higuain nu vara klar för Juventus, efter att under gårdagen genomgått en medicinsk undersökning och Juventus går med på att betala klausulen, så länge de kan göra det under loppet av två år.

Detta innebär att Napoli är en anfallare, och en riktigt bra sådan dessutom, fattigare och måste finna en annan lösning. De är något desperata då de känner att de måste glädja fansen med en bra övergång. Football-Italia skriver att AC Milans Carlos Bacca kan ses som denne lösning. Den colombianske anfallaren har visserligen inte gjort riktigt så många mål som Higauin men 20 mål på 43 matcher är inte någonting att rynka näsan åt. Även Mauro Icardi från Inter skall vara en stark kandidat men Inter säljer inte anfallaren för mindre än 55 miljoner euro.

Bacca är tillgänglig, då han inte passar in i Vincenzo Montellas planer för Milan och de måste få ihop pengar snabbt på grund av förseningar med deras kinesiska övertagande. Detta innebär att en affär för Bacca kan göras snabbt för 30 miljoner euro, fast det från början rapporterades om 20 miljoner euro plus den kreative mittfältaren Omar El Kaddouri. Dock sägs Milan ha satt en deadline för Bacca till den 31 juli för att hitta en ny klubb, annars måste han stanna på San Siro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply