Molins sköt Malmö FF närmare SM-Guldet

Malmö FF hade chans att rycka i toppen efter att IFK Göteborg kryssat hemma och Helsingborg förlorat.

Skånegänget tog tag i taktpinnen från den första minuten och satte press på BP.

MFF tog ledningen i slutet av första halvlek då Magnus Eriksson snodde åt sig bollen av en BP-försvarare som slarvade. Eriksson passade Molins som inte gjorde några misstag och Malmö kunde gå in i halvtidsvilan med 1-0.

Den andra halvleken sparkades igång och det kändes nästan som om Malmö-spelarna drömde sig bort och tänkte på Lennart Johanssons Pokal. Detta tog BP vara på och kvitterade i den 68:e minuten inför ett lamslaget Swedbank Stadion.

Endast minuter senare hade Simon Thern ett skott i ribban efter magiskt förarbete av Molins men Malmö hade inte marginalerna på sin sida den här gången.

Segermålet kom dock tillslut i den 86:e minuten då Molins chippade in bollen via båda stolparna framför en euforisk Malmö-klack.

Malmö FF vinner matchen med 2-1 och det ska krävas mycket för att ”Di Blåe” inte ska säkra sitt 17:e SM-Guld.