Moestafa El Kabir: ”MFF nobbade inte mig, jag nobbade MFF”

Mustafa El Kabir: "MFF nobbade inte mig, jag nobbade MFF"

Moestafa El Kabir slår tillbaka: ”Jag nobbade Malmö FF”

2012 var Malmö FF när att köpa Moestafa El Kabir från BK Häcken, men spelaren tyckte inte att kontraktsförslaget var tillräckligt bra och nobbade därför Skåneklubben.

För fyra år sen ville Malmö FF värva Moestafa El Kabir till Swedbank Stadion. Förhandlingarna var igång men spelaren tyckte att lönen var alldeles för dålig och sa följande till Kvällsposten.

– Jag hade gärna spelat för Malmö. Men jag vill inte spela för ett kontrakt som är så dåligt att jag behöver jobba på Willys efter karriären, sa spelaren 2 september 2012.

För inte så längesen berättade Malmö FFs före detta sportchef Per Ågren Sydsvenskans MFF-podd att klubben nobbade spelaren efter uttalandet.

– I samma andemening diskvalificerades han från Malmö FF när han sa så, berättar Ågren i podcasten.

Enligt El Kabir själv ska det ha varit han själv som nobbat MFF.

– Han får det att framstå som att MFF nobbade mig. Det stämmer inte. Det var jag som nobbade MFF, säger El Kabir till Kvällsposten.

Varför?

– Av exakt den anledning som jag nämnde då. MFF är en stor svensk klubb men deras kontrakt värdesatte inte den spelare jag var då. Häcken gjorde det däremot och statistiken ljuger inte om att det blev succé båda på plan och i kassan.

Han säger dock att lönen inte är allt, men att pengar är viktigt.

– Jag ska inte ljuga. Pengar är viktiga, men det här handlar om något annat också. Om en klubb vill ha en spelare måste de visa att de värdesätter honom och hans kvaliteter. Det gör man genom att erbjuda ett bra kontrakt. Nu får jag skit från MFF-supportrar som tycker att jag inte varit respektfull. Därför vill jag förklara vad som hände. Jag fick ett riktigt dåligt kontraktsförslag och därför var det inte aktuellt för mig att flytta till Malmö, säger El Kabir och tillägger att han gärna ville till Malmö då.

Nu spelar han i turkiska Genclerbirligi, säger att han kan tänka sig att spela i MFF i framtiden.

– Det är tur att Per Ågren inte är kvar, enligt honom är jag ju diskvalificerad. Jag kan absolut tänka mig att spela för dem en dag men inte just nu. Jag känner att jag har ganska många år kvar och jag vill fortsätta att sträva uppåt så långt det går.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply