Mjällby segrade efter målkalas

Söndagens andra 15-match mellan Mjällby AIF och IF Brommapojkarna skulle bli en målrik tillställning, vilken startade redan i den 15:e minuten när Mauricio Albornoz höll sig framme och prickade in 0-1. BP han dock inte fira länge förrän det på nytt var oavgjort, då Mjällby-förvärvet Kristian Haynes kvitterade till hemmasupportrarnas stora glädje.

Matchen var en högst svängig sådan, då båda lagen ville mycket i offensiven vilket tydliggjordes när BP på nytt tog ledningen genom comebackande Andreas Haddad. Haddads ledningsmål såg ut att hålla sig över den första halvleken, men icke sa nicke. Blomqvist fastställde den första halvlekens slutresultat till 2-2 och gav drämed BP en ny kalldusch inför den andra och helt avgörande halvleken.

Den andra halvleken var inte lika sprudlande vad gäller offensiven som den första var. Det var först i den 79:e minuten som matchen på nytt skulle tända till på allvar då hemmalaget tilldömdes en straff som rutinerade Ekenberg förvaltade på bästa sätt. Två minuter senare satte mittbacken Gbenga Arokoyo spiken i kistan när han pickade in 4-2.

Matchen slutade 4-2.