Mihajlovic allt närmre Milan-jobbet

Sinisa Mihajlovic väntas bli AC Milans nästa huvudtränare

Tränarkarusellen i Milan verkar inte ha fått sitt slut vilket många trodde när klubben flyttade upp Filippo Inzaghi från Primavera-laget och skulle bygga framtidens Milan. Ett fiasko-artat år senare ser det ut att bli Sampdorias succétränare som tar över Milan.

Milan har ännu inte återhämtat sig och kommit tillbaka till den nivån man hade under sin senaste storhetstid för knappt 10 år sedan. De senaste säsongerna har den klassiska klubben till och med missat spel i Europa vilket var nästan omöjligt att tänka sig för ett antal år sedan. Utöver de svaga ligaplaceringarna har man haft en väldig snurr på tränarsidan. Bara under de två senaste åren har man haft fyra tränare: Massimiliano Allegri, Mauro Tassotti, Clarence Seedorf och Filippo Inzaghi. Nu ser det ut att bli den femte tränaren sedan 2014 och det väntas bli Sampdorias succétränare Sinisa Mihajlovic.

Den före detta hårdförande försvararen som spelade för Roma, Lazio, Inter och just Sampdoria förde ”Doria” till en finfin sjundeplats i Serie A och det var inte oväntat att större klubbar ville åt honom, inte minst när han meddelade att han skulle lämna Sampdoria efter säsongen.

Kan presenteras före veckoslutet

Enligt Gazzetta dello Sport träffade Mihajlovic Milans ägare Silvio Berlusconi under onsdagskvällen och enligt rapporten ska de ha kommit överens om ett samarbete. Det ska också ha gått så smidigt och snabbt att han kan presenteras före veckans slut som ny tränare för Milan.

Först ska dock Milan ge Inzaghi sparken. Det står oklart om Inzaghi kommer lämna klubben helt eller om han kommer ta ett steg tillbaka och ta en annan position i klubben. Kanske blir han involverad i Primavera-laget igen, eller så blir han involverad i den 46-åriga serben Mihajlovic framtidsplaner.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply