Middlesbrough-hjälten Tomas Mejias om straffdramat

bet365

Lagkamraten berättade för honom vart han skulle slänga sig

Tomas Mejias, andremålvakt i Middlesbrough och numera innehavare av hjältestatus i laget efter att ha räddat kvar dem i Capital One Cup. Efter ett straffdrama mot Manchester United berättar han att det var lagkamraten Stewart Downing som sade till honom vart Wayne Rooney skulle slå sin straff, som Mejias senare räddade.

På onsdagskväll spelade Middlesbrough mot Manchester UnitedOld Trafford i Capital One Cup, ett drama som skulle komma att förbli mållöst efter 120 minuter spelad tid. Championship klubben tog det till straffar, där de tillslut vann 3-1 och nu är vidare i cupen. Den stora hjälten i laget är såklart målvakten Tomas Mejias, som stoppade både Wayne Rooneys och Ashley Youngs straffar. Nu berättar han att det var United kaptenens före detta landslagslagkamrat Stewart Downing som berättade för Mejias vart kaptenen skulle sikta.

– Ärligt talat så studerade jag inte hur de brukar skjuta, berättar Mejias för Goal.

”Jag stod till slutet och kastade mig sedan”

– Vi hade tränat [straffar] den här veckan med [målvaktstränaren] Leo Percovich för att vi visste att vi kunde nå dit. Men jag hade inte studerat någon. Stewart Downing berättade för mig att Wayne Rooney skjuter till höger, och jag lydde honom. Jag stod till slutet och kastade mig sedan till den sidan. Downing pekade till höger under skjutningen och jag bestämde mig för att kasta mig dit, fortsätter Mejias.

Mejias är Middlesbroughs andremålvakt bakom Dimitrios Konstantopoulos och har bara spelat fyra matcher så långt den här säsongen, alla i Capital One Cup. Den 26-årige spanjoren började sin karriär i Real Madrid men gjorde bara ett sent inhopp i en La Liga match under Mourinho 2011.

Trots hans heroiska insatser för laget kommer han troligen vara på bänken igen när Middlesbrough möter Charlton på lördag, men skulle kunna komma tillbaka till a-laget när de möter Everton i början av december, i en kvartsfinal i Capital One Cup.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply