MFF:are uttagen i veckans lag i CL

Johan Wiland var omgång 1 bästa målvakt i Champions League

Det blev en tung förlust för Malmö FF mot Paris Saint-Germain med 2-0 och man var utspelade under stora delar av matchen. En spelare hyllas efteråt och han kom även med i BBC:s bästa elva från den första omgången.

Opta är ett statistikföretag som för statistisk på de flesta detaljer inom toppfotbollen. Allt från passningar och skott till brytningar och tacklingar räknas på samtliga spelare. När all denna statistik är samlad räknas det ut vilket betyg spelaren får med skalan 0-10. Opta har som vana att ge ut en veckans elva i samband med Champions League och den första elvan innehåller en MFF:are.

Det handlar om Johan Wiland som fick högst betyg av samtliga målvakter i den första omgången. Wiland räddade nämligen hela åtta skott, två fler än den näst bästa på listan. BBC, en av de mest ansedda tidningarna i England, tar dessutom ut Wiland i sitt ”Omgångens lag” och svensken hyllas ute i Europa.
– Malmös målvakt hade en stressig kväll i den franska huvudstaden då gästerna sköt 22 skott jämfört med Malmös sex. 2-0-resulatet kunde ha varit betydligt värre utan den 34-årige svenske målvakten, är BBC Sports motivering.

Wiland är mycket nöjd med prestationen och utmärkelsen

I intervjun direkt efter matchen passar Wiland på att avslöja hur nöjd han var med sin prestation.
– Jag är jättenöjd med min insats, jag fick jobba lite i dag och fick visa att jag är en okej målvakt, sa han till Viasat Fotboll efter matchen.
– Man är alltid självkritisk, men det är två bra mål. Det första gör Di Maria bra och det andra förlänger Zlatan bollen så att Cavani kan lägga in bollen ganska enkelt, den har jag inte så mycket chans på.

Han uttrycker även sin glädje över att bli uttagen i veckans elva.
– Det är fantastiskt kul att få vara det, herregud. Jag fick testa på det två gånger under tiden i FCK. Det är klart att det är skitkul att se sitt namn stå bland alla stjärnorna, säger han till viasatsport.se.

Se hela BBC Sports och Optas elva nedan

Johan Wiland – Gregory van der Wiel, Thiago Silva, David Alaba, Maxwell – Julian Draxler, Cesc Fabregas – Angel Di Maria, Hakan Calahanoglu, Cristiano Ronaldo – Antoine Griezmann.

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply