Mesut Özil om framtiden i Arsenal: ”Vet aldrig vad som kan hända”

Tyske landslagsmannen kommenterar framtiden i Arsenal

Mesut Özil har under en längre tid ryktats bort från Arsenal. Real Madrid och Barcelona har båda nämnts som heta kandidater till playmakerns underskrift. Nu avslöjar han själv sin syn på framtiden.

Mesut Özil anslöt sig från Real Madrid till Arsenal säsongen 2013. Under sina tre år i klubben har han vuxit fram till en tongivande spelare i Arsene Wengers lagbygge och burit laget på sina axlar i flera matcher. Den senaste tiden har 27-åringen däremot kopplats ihop med en flytt bort från Premier League, där både Real och Barcelona sett ut som potentiella klubbadresser för mittfältaren.

Vill vinna många titlar

Tysken själv kommenterar nu ryktena som placerar honom hos La Liga-klubbarna.

– Jag har fortfarande två år kvar på kontraktet efter den här säsongen och det känns jättebra, men man vet aldrig vad som kan hända i fotboll, säger Özil till BT Sport och fortsätter:

– Jag vill alltid spela för de största klubbarna i världen, och i turneringar som Champions League, och mitt mål är att vinna många titlar. Det tror jag att vi kan uppnå i Arsenal. Jag vill uppfylla mina drömmar och kan göra det här om vi får in några bra spelare. Det tror jag kommer att hända.

Real kan matcha alla spanska bud

Men det hade inte blivit helt enkelt för Barca att försöka värva kreatören. Tidigare i år läcktes det ut uppgifter som avslöjade detaljer i Özils avtal när han såldes till Gunners. Real har nämligen rätten att informeras om en annan spansk klubb skulle lägga ett bud på honom, för att kunna matcha det om man inte vill se honom hos konkurrenter som Barcelona eller Atlético Madrid. Skulle Real avstå att utnyttja klausulen och Arsenal sälja vidare honom till en annan spansk klubb har Los Blancos rätt till 33 procent av vinsten om summan överstiger 50 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply