Mauro Icardis agent i samtal med Arsenal

Mauro Icardis agent i samtal med Arsenal

Arsenal i samtal med Mauro Icardis agent

Inters anfallare och lagkapten, Mauro Icardi, kan komma att lämna klubben i sommar. Gazzetta dello Sport rapporterar att argentinarens agent är i London för att diskutera en övergång med Arsenal.

Mauro Icardi, 23, kan vara på väg att lämna Inter för Arsenal. Det berättar italienska Gazzetta dello Sport under onsdagen. Spelarens fru och agent, Wanda Icardi, sägs vara på plats i London för att förhandla fram en övergång med Premier League-klubben. Som bevis finns ett Twitter-inlägg skrivet av Wanda från den engelska huvudstaden. Arsenal har även tidigare ryktats vara i förhandlingar om Icardi.

Mauro Icardi blir en dyr historia

Inter-anfallaren Mauro Icardi värvades till klubben från Sampdoria under sommaren 2013 och blev inför säsongen 2015/2016 utsedd till ny lagkapten för Nerazzurri. Den argentinske landslagsanfallaren har ett kontrakt med Milanoklubben som sträcker sig till juni 2019 och det lär därför krävas omkring €50 miljoner (cirka 475 miljoner kronor) för att köpa loss 23-åringen. En annan orsak till den höga prislappen är att det blir svårt för Inter att ersätta argentinaren om de väljer att sälja.

Arsenal erbjuder Mauro Icardi €7m per säsong

Ett möte mellan Wanda Icardi och Arsenals representanter kommer att äga rum under onsdagseftermiddagen och Londonklubben sägs vara beredda att erbjuda Mauro Icardi €7 miljoner (omkring 66 miljoner kronor) per säsong om han väljer att flytta. Andra klubbar som visat sitt intresse för anfallaren är Juventus, Napoli och Atlético MadridÄven Tottenham och Manchester United har ryktats vara ute efter 22-åringens underskrift, men nu ser det alltså ut som att Arsenal är högst upp på listan.

Wanda har tidigare berättat att hennes man inte känner sig tillräckligt högt värderad hos Inter och hon är därför ute efter ett nytt kontrakt eller en flytt. Mauro Icardi förlängde sitt kontrakt till 2019 förra sommaren men lönen begränsades på grund av klubbens dåvarande ekonomiska bekymmer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply