Mattias Bjärsmyr: ”Vad fan är det som händer?”

Mattias Bjärsmyr: ”Vad fan är det som händer?”

Intervjuades i podcasten 60 minuter på Fotbolldirekt och säger att situationen i klubben är jättetråkigt men att man inte får tänka för mycket på det.

IFK Göteborg är i kris. Under vintern har klubben sagt upp personal, sparkat VD:n Martin Kurzwelly samtidigt som man sålt sin träningsanläggning Kamratgården. Nu uttalar sig lagkaptenen Mattias Bjärsmyr om situationen och hur han upplever det hela.

– Vi har ju varit på semester under tiden så vi har sett det från sidan precis som alla andra egentligen. Det jag kan säga är att som spelare, i alla fall jag som varit här så länge, tycker att det är jättetråkigt. Sen är det ingenting som jag kan rädda upp mer än att försöka spela så bra fotboll som möjligt. Så man försöker väl vara där någonstans, att man inte kan tänka för mycket på det. Vi ska träna och vi ska må bra. Men det är klart att jag tycker att det är för jävla tråkigt, säger IFK:s lagkapten Mattias Bjärsmyr i podcasten FD 60 Minuter.

2014 gjorde Blåvitt ett minus på 10,4 miljoner kronor. Det var fjärde året på raken med minussiffror. Samtidigt så har klubben fortsatt att göra stora värvningar. Ni spelare ser ju det alla andra ser också, har det inte ringt lite varningsklockor? Att man funderat på om de här pengarna verkligen finns?
– Jo. Det är klart. Självklart visste vi om minusresultatet och det är klart att jag har tänkt så. Sen så litar jag ju på de som är ansvariga för det. Och det kommer jag nog alltid att göra. Man måste ju lita på att de har koll, gör man inte det och springer och tänker på det så har man inget annat för sig resten av dagarna.
–Men visst är det klart man tänkt så. Men vi hålls ju en bit utanför allt detta också. Vi har ju inte alls någon vidare insyn i det hela.

Du som har stort Blåvitt-hjärta… blir du arg av det som sker?
– Ja, det kan jag väl bli. Jag tänker väl såhär. Ser man på året vi haft så har vi haft galet bra publik, vi har spelat bra fotboll och var med fram till sista omgången. Då känner man väl att fan, det sportsliga går ju bra ju. Och så går inte det andra lika bra, så då är det klart att man tänker ”Vad är det som händer?”. Man funderar ju såklart.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365