Mats Hummels på väg bort från Dortmund?

Centerbacken ryktas rikta ögonen mot England

Det har sedan flera månader tillbaka florerat rykten kring Mats Hummels framtid, men efter att transferfönstret stängde i somras lugnade allting ner sig. Nu kommer allting dock upp på nytt, efter ett par dåliga resultat för Dortmunds del där Hummels har haft sin del.

Mats Hummels har spelat i Borussia Dortmunds defensiv sedan 2008 och har gjort sig ett namn i klubben. Det har nu länge debatterats om huruvida den tyske landslagsmannen kommer avsluta sin karriär där eller om han skall gå någon annanstans, med Manchester United som huvudkandidater. Dessa rykten har dementerats och likväl spelar Hummels fortfarande för det gula Rohrgebietlaget.

Men nu börjar det om igen blåsa kring 27 åringen. Efter att ha fått utstå kritik från diverse håll, bland annat för självmålet i förlustmatchen mot Hamburg och orsakandet av straffen i förlustmatchen mot FK Krasnodar i Europa League, sägs en flytt i slutet av säsongen inte längre vara helt omöjlig. Hummels skall, enligt rapporter från den tysa tidningen Bild, även ha en kylig relation till den nye tränaren Tomas Tuchel och Dortmunds exekutiva chef Hans-Joachim Watzke, något som Watzke själv dementerar.

– Jag tycker att kritiken från de senaste dagarna är orimligt hög. När jag idag läser att det finns problem i relationen mellan mig och Mats – så är definitivt inte fallet. Han är en väldigt viktig spelare för BVB, vår kapten. Jag vet, att han inte alltid är fläckfri, det måste dock inte alltid vara en nackdel. Han är en väldigt anständig kille och har allas vårat stöd, säger Watzke till Sport1.

Hummels sägs dock inte längre trivas på Westfalenstadion och en transferbegäran i slutet av säsongen är inte en otänkbar utsikt, något som glädjer van Gaal och Manchester United, som länge varit intresserad av mittbacken.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply