Matchguide: Paris Saint-Germain – Malmö FF

Allt du behöver veta inför Paris Saint-Germain mot Malmö FF

Ikväll, tisdag den 15:e september, äger matchen mellan Paris Saint-Germain och Malmö FF rum. Vi har därför tagit fram allt du behöver veta inför kvällens extremt intressanta match i Champions League.

PSG vs Malmö FF i korthet

Vad? Champions League, gruppspel, omgång 1
Var? 
Parc des Princes, Paris
När? 20:45
Kanal:
TV3

Paris Saint-Germain

Väg till gruppspel: Direktkvalificerade

Trolig startelva (4-3-3): Kevin Trapp – Serge Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell – Marco Veratti, Thiago Motta, Blaise Matuidi – Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic, Angel Di Maria.

Avstängningar/skador: Zlatan Ibrahimovic har varit skadat men kommer troligtvis till start. I övrigt en skadefri trupp.

Kommentar: PSG kan ladda upp inför matchen helt utan skadebekymmer, bortsett från en Zlatan som går på smärtstillande, men han kommer med största sannolikhet starta. I övrigt vill man studsa tillbaka från fredagens besvikelse mot Bordeaux. Man fick endast 2-2, trots att man ledde med 2-1 med tio minuter kvar och med en man mer på banan. PSG kommer vara uppumpade och vilja göra allt för att köra över ”lilla” Malmö FF.

Utropstecken: Marco Veratti. Den kortväxta italienska mittfältaren har gått från klarhet till klarhet den senaste tiden. Med ett sittande roll sköter han de flesta uppspel och på grund av sin magnifika passningsfot så får PSG en väldigt fin grund för sitt anfallsspel. Är även smart i defensiven och har förmågan att spela destruktivt, trots sina blotta 165 centimeter. Måste driva upp tempot mot ett troligtvis lågt spelande Malmö FF.

Frågetecken: Överlägsenheten. PSG är bättre än MFF på allt. Man är megafavoriter i matchen och deras enda egentliga risk för ett eventuellt poängtapp är dem själva. Om man inte tar uppdraget på allra största allvar och om man inte gör sitt förväntade jobb så finns det inga garantier. Därför är deras största frågetecken dem själva.

Håll ett öga på: Zlatan Ibrahimovic. Den svenske superstjärnan ska möta klubben som gjorde honom till en storspelare. Han kommer därför njuta av varje ögonblick och han kommer säkerligen försöka bjuda på något extra. Om smärtan inte tar över för mycket finns det stora chanser till att Zlatan kommer briljera.

Malmö FF

Väg till gruppspelet: Har slagit ut Zalgiris Vilnius, FC Salzburg och Celtic för att nå gruppspelet.

Trolig startelva (5-3-2): Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotun – Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Jo Inge Berget – Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg.

Avstängningar/skador: Har alla tänkta startspelare skadefria. Problemen man har är Agon Mehmeti som har skadat foten. Tobias Sana har kallats in som ersättare i truppen. Sedan tidigare är Zlatan Azinovic borta från spel.

Kommentar: För andra året i rad ska Malmö FF ut och spela Champions League. Ingen förväntar sig något annat än en fjärdeplats i gruppen, förutom Malmö själva. I intervjuer inför turneringen har man varit tydliga med att man vill sluta på en bättre placering än förra årets fjärdeplats i gruppen. Därför siktar man in sig på Shakhtar Donetsk i kampen om tredjeplatsen. Paris Saint-Germain och Real Madrid blir övermäktiga. Ikväll handlar det om att hålla nere siffrorna och testa vingarna med det nya laget i Europa.

Utropstecken: Omvandlingen. MFF har i princip ett helt nytt lag jämfört med fjolårets succé och stora delar av truppen anslöt först i juni/juli. Trots det har man imponerat något enormt i Europaspelet och laget har alltid lyckats höja sig till nivån motståndaren höll. Celtic borde ha varit för bra, men MFF höjde sig till deras nivå även om laget fortfarande inte känner varandra till 100%. Nu ska man också lyckas hålla ihop enheten mot ett motstånd som är flera nivåer högre. Men MFF har bevisat tidigare att man kan trotsa oddsen.

Frågetecken: Håller man? Förra säsongen åkte man på däng mot Juventus borta med 2-0 och Atlético Madrid med 5-0 i Madrid. Även i kvalet har man ofta visat på ett svagt bortaspel i Europa. Nu när nivån höjs med flera steg måste man ställa sig frågan om MFF verkligen håller? Det är världsstjärnor på flera positioner i PSG och dessa kan verkligen ha en rolig kväll framför sig  om MFF inte är på tårna. Kan MFF hålla även när man ska möta ett världslag på bortaplan?

Håll ögonen på: Felipe Carvalho. Den väldige uruguyanske mittbacken får troligtvis chansen som vänstermittback i MFF:s fembackslinje. Det kan vara en av Europas absolut starkaste spelare, men han saknar fortfarande en hel del i det taktiska. Kommer säkert hamna i flera dueller med Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani. PSG:spelarna får se upp i duellspelet, för Carvalho är ruggigt stark. Han kan dessutom hota på offensiva hörnor vilket han visade mot Celtic.

Tips: 4-0 

Kommentar: Det ska vara för stor skillnad mellan PSG och MFF. Allt annat än en storseger för PSG är väldigt osannolikt och MFF kommer nog få vänta sig en tuff kväll till mötes. Risken är att resultatet trillar iväg alldeles för mycket om PSG har vaknat på rätt sida. 4-0 gissar jag på även om hjärtat säger 1-1.

Matchen har avspark klockan 20:45 på TV3.

Odds för dig som vill tippa på Malmö som segrare/oavgjort i kvällens CL-match

Vad är bästa oddset på MFF-seger eller spelad oavgjort i kväll? Här är de bästa oddsen på PSG-MFF-matchen i kvällens CL-match:

Unibet: höjer oddset till hela 4.00 på dubbelchansen (X eller 2:a) i halvlek.

PaddyPower: höjer oddset till hela 17.00 vid vinst eller oavgjort för Malmö FF.

Betta på Champions League-matcherna ikväll?

Ska du tippa på någon av kvällens CL-matcher? Då ska du se till så att du får generösa bonusar och riskfria spel från Ladbrokes, Expekt, bet365 och Unibet.

LIVE STREAM GRATIS
LIVE STREAM
RISKFRITT
RISKFRITT
+ 1000 KR I BONUS + 1000 KR I BONUS
+ 1000 KR I BONUS + 1000 KR RISKFRITT
Live stream gratis hos bet365 Live stream gratis hos Unibet Få upp till 1000 kr i bonus hos Ladbrokes Expekt riskfritt spel upp till 1000 kr
1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr i bonus här 1000 kr riskfritt här

Läs mer om Champions League 2015/2016

Vinn biljetter till Champions League finalen 2016 i San Siro, Milano Italien

Så startar Malmö FF mot PSG

Malmö FFs Champions League matcher på TV, tider? Se här!

Champions League spelschema 2015/2016

Prispengar Champions League 2015/2016

Tio bästa lagen i Champions League

Stor genomgång: Så går det för ditt lag i Champions League

Så stor chans har ditt lag på Champions League

Åtta återträffar i säsongens Champions League

Tio yngsta spelarna i Champions League

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply