Officiellt: Obafemi Martins till Shanghai Shenhua

Officiellt: Obafemi Martins till Shanghai Shenhua

Officiellt: Obafemi Martins lämnar Seattle Sounders för Kina

På fredagen stod det klart att nigerianen lämnar amerikanska MLS för flytt till Chinese Super League där han är överens med Shanghai Shenhua om ett kontrakt.

Seattle Sounders släpper sin nigerianska anfallare Obafemi Martins till Kina. Anfallaren som kom till MLS 2013 har tidigare spelat i klubbar som Inter Milan, Newcastle United, Wolfsburg och Rubin Kazan har nu valt att ta samma väg som bland annat Alex TeixeiraRamires och Jackson Martinez som alla valt att flytta till den kinesiska superligan.

 På sin Twitter tackade spelaren för tiden i den amerikanska klubben redan för en vecka sen. Totalt har det blivit 40 mål på 72 matcher i MLS och klubbens General Manager Garth Lagerwey tack för spelarens tid i klubben.
– Vi önskar Oba all lycka i Kina. I och med denna övergång har vi en större budget för nya spelare till säsongen 2016. Vi har väldigt duktiga spelare i laget och vi ser fram emot den nya säsongen. Att förlora en spelare som hade så pass mycket inflytande under sin tid här, precis innan säsongen börjar är inte helt lätt, men så är det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply