Martin Stranzl skadad – igen

I debutmatchen skadar sig Gladbachs kapten

Just när de trodde att det inte kunde bli värre. Glädjen efter den efterlängtade återkomsten av Mönchengladbachs kapten Martin Stranzl blev kortvarig. Efter 65 minuters spel blev han utburen på bår och spås nu vara borta i ytterligare 6-8 veckor.

Det blev en kortlivad debut för Martin Stranzl i gårdagens match. Gladbachs mittback gjorde igår comeback på Borussia Park, efter nästan sex månader fpå grund av en knäskada, när Mönchengladbach tog emot förra årets relegationslag Hamburg SV. En viktig match för Gladbach, som hittills inte vunnit en enda match på säsongen, ett klubbrekord som de efter gårdagens 0-3 förlust förlänger.

Stranzl fick Nordtveits armbåge i ögat

I den 65’ minuten stöter Stranzl ihop med lagkamraten Nordtveit och HSV:s Lasogga efter en Hamburg hörna och blir liggande. I luftduellen om bollen får han Nordtveits armbåge i ögat och ligger omtöcknad och blödandes på spelplanen. Efter en längre behandling av läkarteamet på plats bärs han av planen och körs direkt till sjukhuset. Diagnosen lyder: Blow-out fraktur, en muskelbristning i ögonhålan. Han opererades natten till idag och beräknas nu vara borta i sex till åtta veckor.

Enligt den tyska tidningen Rheinische Post hade sportdirektören Max Eberl redan vid träningslägret vid Tegernsee sagt, att Martin Stranzl var den spelare i laget, som inte fick fattas. Gladbach hade som plan att bygga defensiven runt sin kapten. Favre uttalar sig efter gårdagens match:
– Vi förlorar tålamodet för snabbt och spelar för komplicerat. Det är för lätt för motståndaren. Jag varnade redan innan vår första match för att det kommer bli en extremt svår säsong för oss. Vi måste hitta lösningar. Vi kommer att fortsätta jobba hårt och klara det allt eftersom. Ligan är viktigare än Champions League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply