Martial: ”Jag är inte i närheten av Thierry Henry”

Anthony Martial tonar ned jämförelserna med Thierry Henry

Den unge franska anfallaren har haft en väldigt bra start i Manchester United och har jämförts med Thierry Henry. Själv vill han inte jämföras med den forne superanfallaren.

Sommarens kanske mest uppmärksammade övergång var Anthony Martials flytt till Manchester United. Monaco hade meddelat att 19-åringen inte var till salu och att han skulle stanna en säsong till i klubben, men sen kom pengarna in i bilden. Man United betalade drygt 400 miljoner kronor för tonåringen, men summan kan stiga upp till 600 miljoner kronor via bonusar.

MISSA INTE: Fem spelare som slog igenom sent.

Anthony Martial har haft en finfin säsongsinledning och han har gjort tre mål på sina fyra första matcher i Premier League. Det har lett till att flera experter i England har jämfört honom med Thierry Henry, en av Frankrikes och Premier Leagues bästa anfallare genom tiderna. Själv vill Martial inte jämföra sig med en av sina förebilder.
– Jag vet att det är en väldigt bra spelare som är en legend i England. Jag tycker inte att vi har samma egenskaper. Thierry Henry är Thierry Henry. Jag har fortfarande allt att bevisa. Genom att fortsätta jobba hårt kommer jag försöka nå hans nivå men jag är fortfarande långt ifrån, säger Martial till fransk tv, enligt ESPN.

MISSA INTE: Van Gaal tror att man kommer nå Champions League-finalen.

Martial och Henry är födda och uppvuxna i samma förorter i sydvästra Paris. Bägge startade också fotbollskarriären i Les Ulis, för att sedan gå till större klubbar. Anledningen till att Martial flyttade till Man United var möjligheten att spela i Champions League.
– Jag blev tillsagd att jag inte var tillgänglig på transfermarknaden så jag tänkte bara på att stanna i Monaco. När jag fick reda på Uniteds bud så tvekade jag inte alls och det gick fort. Jag ville verkligen fortsätta spela i Champions League. Louis van Gaal ringde mig och pratade med min mamma som översatte, säger Martial.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply