Marseille jagar Oliver Giroud

Marseille jagar Oliver Giroud

Arsenal kan släppa Giroud i sommar

Enligt brittisk press kan Arsenal sälja sin franska landslagsstjärna Oliver Giroud under sommarens transferfönster.

Oliver Giroud lämnade sommaren 2012 Montpellier Ligue 1 för spel i Premier League där Arsenal blev klubbadressen. Fransmannen har haft flera upp och nedgångar i den rödvita tröjan men nu sägs Giroud göra sin sista säsong i den engelska huvudstadsklubben.

Det är Daily Mirror som kommer med uppgifterna om att det kan ske flertalet förändringar i Arsenal under sommaren där ett av namnen som kan lämna är Giroud. 30-åringen jagas bland annat av Olympique Marseille som är beredda att betala 23 miljoner euro för att värva tillbaka spelaren till sitt hemland.

En flytt tillbaka till den franska högstaligan skulle även vara givande för spelaren då 2018 spelas VM, en turnering där spelaren siktar på att vara med.

Redan i februari månad pratades det om intresset från Marseille men nu ska den franska storklubben ha lagt in en extra växel på Giroud.

Kan tänka sig flytt till konkurrenterna

Franske Giroud har spenderat de senaste fem säsongerna i Premier League i Arsenal och har således spelat länge under fransmannen Wenger, som inte direkt är känd för att förlora sitt temperament särskilt ofta. Giroud menar nu på att han skulle kunna förändra sitt spel och spela under en tränare som är mer krävande och passionerad.

– Som en idé, varför inte? Sade Giroud tidigare till den franska tidningen L’Equipe.

– Varje erfarenhet är bra att leva igenom. Jag skulle kunna förändra mig.

– I Montpellier säsongen 2011-12 hade Rene Girard den kämparglöden och mentaliteten, av en spelare som aldrig ger upp, öppen i sinnet, kamp. En som skäller. Vi blev franska mästare med honom, avslutade Giroud.

Marseille jagar Oliver Giroud

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply