Mario Götze uttalar sig om Liverpool

Mario Götze uttalar sig om Liverpool

Mario Götze ger sin syn på ryktena kring Liverpool

Mario Götze har tidigare ryktats till Liverpool för en återförening med tränaren Jürgen Klopp. Nu går 23-åringen ut i media för att delge sina tankar kring en eventuell flytt.

Mario Götze till Liverpool? Det är en fråga som väckts i media under de senaste dagarna. Jürgen Klopp, 48, har som bekant ersatt sparkade Brendan Rodgers på managerposten i Liverpool, vilket har lett till spekulationer rörande Götzes framtid i Bayern München. Nu har 23-åringen gått ut i media för att klargöra saker och ting.

– Jag kan utesluta en flytt till Liverpool den här vintern, berättade Götze för Sky Sports. Jag vet inte var ryktena om mig och Klopp kommer ifrån. Jag har inte hört någonting. Ni borde fråga Klopp om han vill ha mig i Liverpool. Om han vill ha mig, borde han komma till mig.

Fick chansen av Jürgen Klopp i Dortmund

Klopp var tränare i Borussia Dortmund när Götze, 23, tog steget upp från ungdomsakademin till A-laget sommaren 2010. Det blev sedermera 31 mål och 44 assist på 116 matcher (samt två Bundesliga-titlar) innan flytten till värsta konkurrenterna Bayern München sommaren 2013. Men relationen till Klopp är fortfarande god, menar Götze.

– Jag känner Jürgen Klopp väl, sade mittfältsstjärnan till Sky Sports. Jag har arbetat med honom. Han är en väldigt bra tränare, definitivt.

Gjorde Tyskland till världsmästare 2014

Den tyske landslagsmannen, som avgjorde VM-finalen mot Argentina 2014 med matchens enda mål, har varit borta från spel sedan oktober 2015 på grund av skada. Hans nuvarande kontrakt med Bayern München sträcker sig till juni 2017, men redan den här sommaren kan en flytt bli aktuell.

– Det är helt öppet hur jag går vidare efter säsongen. Jag har kontrakt till 2017, men självklart är det viktigt vad den nye tränaren [Carlo Ancelotti] tycker om mig.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply