Mardrömskväll för MFF – överkörda av Atletico

Atletico Madrid på Vicente Calderón. Det var med andra ord en väldigt tuff match som väntade Malmö FF när man – stärkta av de tre poängen mot Olympiakos senast – klev in i den tredje Champions League-omgången.

Malmö stod upp bra mot de regerande finalisterna och hade sjävla en del halvfarliga försök. I den 34:e minuten vaskade dock Atletico fram en dubbelmöjlighet av den farligare sorten. Antoine Griezmann frispelades och drog bollen i ribbans nederkant innan den efterföljande returen damp ner vid Mandzukic huvud, men Erik Johansson agerade räddande ängel på mållinjen.

Det blev dock inga mål utan de första 45 minutrarna förblir mållösa.

I den andra halvlekens upptakt skulle dock 1-0-målet komma. Arda Turan lirkade smart och snyggt fram bollen till Koke som behärskat placerade in bollen. Madrid-laget fortsatte att trycka på och i den 61:a matchminuten kom även 2-0 när Mario Mandzukic tryckte sig förbi en MFF-försvare och stötte in inspelet från högerkanten.

Släcktes inte hoppet där gjorde det definitvt det minuten senare när Antoine Griezmann lurade Helander och gjorde 3-0. Man skulle dock hinna med att göra kvällen än värre för skåningarna med både ett och två mål till. Diego Godin nickade in 4-0 efter en hörna och inbytte Alessio Cerci gjorde sitt första mål i Atletico-tröjan när han fastställlde slutresultatet 5-0.