Manchester Uniteds megabud – på Neymar

Manchester Uniteds megabud - på Neymar

United med galet bud för att värva Neymar

Enligt Barcelonabaserade tidningen Diario SPORT är Manchester United villiga att betala en otrolig summa för att värva brasilianaren till Old Trafford.

Manchester United är väldigt intresserade av att värva Neymar i sommar och den brittiska klubben ska enligt uppgifter ha kommit med ett erbjudande som spelaren inte kan tacka nej till. Varken ekonomiskt eller sportsligt. United är en av de klubbar med störst ekonomiska muskler i fotbollsvärlden och då man vill förstärka laget under sommaren är man beredda att göra vad som krävs för att värva Jose Mourinhos önskespelare.

Under de senaste säsongerna har vi sett Barcelona med ’MSN’ längst fram där Messi, Suárez och Neymar stått för målfabrikationen men nu kan den sistnämnda spelaren komma att lämna Camp Nou för att ansluta till The Reds Devils.

Enligt spanska Diario SPORT kommer United att gå med på att betala spelarens utköpsklausul, på 200 miljoner euro i sommar, utan att försöka förhandla ner summan. Klubben som tidigare gjorde Pogba till världens dyraste fotbollsspelare betalade 120 miljoner euro för fransmannen, men nu ska man vara beredda på att slå sitt eget rekord.

Tidigare har det pratats om att även Chelsea ska ha velat köpa loss spelaren men att man absolut inte tänker betala samma summor som det pratas om när det kommer till Manchester United. Förutom den skyhöga summan för övergången sägs United även dubbla Neymars lön något som gör att han kommer tjäna 25 miljoner euro netto per säsong.

Neymar förlängde så sent som i oktober månad med Barcelona men sägs nu kunna lämna för spel på de brittiska öarna.

En av de stora anledningarna till att United vill värva spelaren till varje pris är då man skulle förlora 30% av intäkterna från avtalet med Adidas, som är värt 94 miljoner euro, om man inte tar sig till Champions League. United behöver spela i turneringen för att kunna utvecklas på den affärsmässiga biten och Neymar sägs vara en av nycklarna till framgång.

Neymars lön är en av de högsta på FC Barcelonas lönelista

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply