”Manchester United säljer till Paris Saint-Germain”

Angel Di Maria kan lämna England efter endast en säsong

Det var ingen lyckad säsong för Manchester Uniteds rekordförvärv Angel Di Maria. Argentinaren kan till och med komma till att flytta redan efter en säsong och det till Paris Saint-Germain.

Den 26e augusti 2014 värvade Manchester United Angel Di Maria från Real Madrid. Det var den dyraste värvningen någonsin gjord av en brittisk klubb med en prislapp på runt 700 miljoner kronor. Di Maria fick även nummer 7 på tröjan i Man United, en tröja som tidigare tillhört George Best, Eric Cantona, David Beckham och Cristiano Ronaldo.

Säsongen gick dock inte i närheten så bra som han själv och alla andra förväntade sig, trots en lovande start. När säsongen summerades stod Di Marias facit på 32 matcher och 4 mål. Det mest uppmärksammade var ändå att han blev bänkad under en längre period på grund av sina svaga insatser.

Vantrivs i England – flyttar söderut?

Det pratades tidigt om att Di Maria vantrivdes i England: maten, vädret och klimatet uppgavs inte passa 27-åringen. Nu kommer rapporter från franska tidningen Le Parisien om att Paris Saint-Germain förhandlar med Man United om Di Maria.

Le Parisien menar att PSG redan har ”halva inne” i affären och det ska mycket till om en affär inte blir av till slut. Inget officiellt erbjudande eller liknande har skickats av PSG än men på grund av Di Marias flyttvilja ska affären vara närmre än vad många tror.

PSG fick härom veckan förhöjda finansiella krafter av Financial Fair Play vilket innebär att dem kan spendera en hel del i sommar och en stor del av den kakan ska läggas på Di Maria.

Le Parisien menar också att Gregory Van Der Wiel kan inkluderas i avtalet om Matteo Darmian inte kommer överens med Man United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply